Ringaren i Notre Dame, Victor Hugo, Tomas Löfdahl
sv
Victor Hugo,Tomas Löfdahl

Ringaren i Notre Dame

unavailable
En vacker söndagsmorgon hade någon lagt en varelse på bänken utanför kyrkan.Där brukade man lägga hittebarn för att de skulle bli omhändertagna av fattigvården.Det som nu låg där hade lockat en samling nyfikna till sig. Och anledningen var attdet inte var något nyfött barn utan ett missfoster — en mycket kantig och orolig sak,inlindad i en linnesäck. Det hade ett vanskapt huvud, en skog av rött hår, ett öga, enmun som skrek och tänder som såg ut att vilja bitas.

 - Man kan ju bara se ena ögat. Det andra är täckt av en vårta, sade en i skocken.
 - Säkert ett djävulsägg som varslar om olyckor, sa en annan.
 - Vore bättre om man brände upp det, utbrast en tredje. 

Sedan några minuter hade en ung präst stått och lyssnat till pratet. Utan ett ord sköthan undan dem som stod framför honom

 - Jag adopterar detta barn, sade han ochsvepte in det i sin rock och försvann in i kyrkan. 

Så börjar det levnadsöde som gjort Victor Hugos ringaren i Notre Dame till denvärldsberömda klassiker den är. En roman som legat till grund för musikaler, filmer ochtv-serier i mer eller mindre omarbetat skick. 

I denna ljudboksbearbetning har Tomas Löfdahl utgåttfrån originalversionen, försett inläsningen med musik- ochljudeffekter och givit röster till det rika person-galleriet i dettafärgstarka drama.
4:57:44

Vurderinger

👍
👎
💧
🐼
💤
💩
💀
🙈
🔮
💡
🎯
💞
🌴
🚀
😄

Hvad synes du om bogen?

Log ind eller tilmeld dig

Åbn appen og lyt

Bookmate tilbyder nu lydbøger! Vi har i stakkevis, som du kan lytte til, men i øjeblikket kan du kun gøre det på din telefon eller tablet via vores apps.

Ringaren i Notre Dame, Victor Hugo, Tomas Löfdahl
Ringaren i Notre Dame
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Træk og slip dine filer (ikke mere end 5 ad gangen)