bookmate game

Klaus Rifbjerg

Klaus Rifbjerg skrev sedan debutboken 1956 fler än 150 böcker i olika genrer. Han bidrog aktivt till modernismens genombrott i dansk litteratur som redaktör i tidskriften Vindrosen åren 1959-1963, en syssla han skötte tillsammans med författaren Villy Sørensen. Rifbjergs genombrott som skönlitterär författare kom 1958 med romanen Den kroniske uskyld, som är en av de mest spridda och lästa böckerna i Danmark genom tiderna. Han var ledamot av Danska akademien sedan 1967.

Med ett modernistiskt författarskap, som spänner över mer än 50 år och med en produktion på två till tre verk per år, har Rifbjerg lämnat djupa spår i det litterära och kulturella Danmark.

Genremässigt spänner hans författarskap från en lyssnarroman, ett kollektivt experiment 1972 skriven i samarbete med DR:s lyssnare, till empatiska berättelser som Esbern 2005. Från enkla sensuella nuvarande dikter som i Under vejr med mig selv, 1956, över komplexa experimentella lyriska uttryck i 60er dikter, till en melankolisk ton i Septembersang, 1988. Från den enkla dramat som i filmen Weekend, 1962, till den noggranna tidsbilden i radioteatern Vores år, 1982.

Det orsakade uppståndelse när Rifbjerg 6 juli 1970 rökte hash på Kulturministeriets trappa med Ebbe Kløverdal Reich, Niels Skousen, Charlotte Strandgaard och Jesper Jensen i en aktion mot Kulturdepartementets stängning av en tillhållsplats för mer radikala ungdomar.

Bøger

Lydbøger

Stemme

Oversættelser af bøger

Oversættelser af lydbøger

Citater

rhandesthar citeretfor 2 år siden
deres bryster og sige nogle skægge ting om dem, så man kunne græde på en helt anden måde, fordi man kom til at glæde sig til alt det der, altså på den måde, at man fik fornemmelsen af, at når man først
anjajurshar citeretfor 2 år siden
Hvorfor skal man altid snakke om, hvad ens far er, som om det var det vigtigste i hele verden. Som om det betød
anjajurshar citeretfor 2 år siden
Det var den helt rigtige start. Det var ikke bare som at komme og besøge de almindelige fyre derhjemme i gaden, som man kendte ud og ind. Det her var noget helt nyt

Vurderinger

Emmy Sasaki Nonboehar delt en vurderingfor 7 måneder siden
👍Værd at læse

am73608har delt en vurderingfor 10 måneder siden
🔮Overraskende
💡Lærerig
👍Værd at læse

Palle Lynge Kristoffersenhar delt en vurderingsidste år
👍Værd at læse

fb2epub
Træk og slip dine filer (ikke mere end 5 ad gangen)