Paulo Koeljo

Đavo i gospođica Prim

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvek je neuporedivo lakše verovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti za svoja prava.
Stranac stiže u zabito selo Viskos sa rancem u kojem se nalazi jedna sveska za beleške i jedanaest zlatnih poluga. Stigao je tu u potrazi za odgovorom na pitanje koje ga muči: jesu li ljudi u suštini dobri ili zli? Dočekujući tajnovitog stranca, celo selo uključuje se u njegovo traganje za odgonetkom, što će zauvek promeniti njihove živote.
Intrigantan Koeljov bestseler, Đavo i gospođica Prim je provokativna parabola o zajednici obuzetoj pohlepom, kukavičlukom i strahom dok se koleba između dobra i zla.
„U ovoj izuzetnoj knjizi pisac nalazi snage da postavlja čudesna pitanja i pruža iznenađujuće odgovore.“ The Daily Express
„Sa Alhemičarem je Koeljo postao skoro najprodavaniji pisac na svetu. Kao i Alhemičar, roman Đavo i gospođica Prim je jednostavna priča, u čijem su središtu smisao života i duhovni vodič kroz život.“ The Guardian
151 trykte sider
Har du allerede læst den? Hvad synes du om den?
👍👎

Vurderinger

  Daliborka Jokichar delt en vurderingfor 10 måneder siden
  👍Værd at læse

  Interesantna zapažanja i vazne pouke. Jednu koristim cesto i odavno.

  b8207978223har delt en vurderingsidste år

  Dobra knjiga, ali ne i njegova najbolja. Vredi je peočitati.

  Sanja Stanojlovichar delt en vurderingfor 2 år siden
  👍Værd at læse

  Odlična!

Citater

  Ivanahar citeretfor 2 år siden
  Napokon je shvatila dva razloga koji sprečavaju čoveka da ostvari svoje snove: sumnja u njihovo ostvarenje ili to što se prilika ukazuje toliko naglo i neočekivano da upravo time što nam je nadohvat ruke postaje neostvarljiva. Jer tada se javlja strah od puta koji vodi u nepoznato, od neslućenih izazova koji nas vrebaju na tom putu, od mogućnosti da sve ono na šta smo navikli zauvek izgubimo.
  Ljiljana Vlastelica Ex Acimovichar citeretfor 5 år siden
  ’Ni u doba postanka sveta nepravda nije bila velika. Ali svaki novi čovek ponešto je dodavao toj nepravdi, ubeđen da ne čini ništa strašno, i vidite dokle smo stigli.’“
  Stefan Koncepthar citeretsidste år
  Upravo u trenutku kada to najmanje očekujemo život nam predlaže neki izazov kako bi iskušavao našu hrabrost i našu volju za promenama; stoga je beskorisno da se pravimo kao da se ništa ne dešava ili da se izvlačimo govoreći da još nismo spremni.

På boghylderne

  Laguna
  Laguna
  • 1.1K
  • 4.4K
  Jure Simić
  Paulo Koeljo
  • 13
  • 404
  Bookmate
  Bestseleri
  • 172
  • 235
  Vladan Radojičić
  Романи
  • 937
  • 26
  Srdjan
  Paolo Koeljo
  • 16
  • 18
fb2epub
Træk og slip dine filer (ikke mere end 5 ad gangen)